Viata in culori - SUSTINEM COPIII CU AUTISM

CE ESTE AUTISMUL

Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neurobiologica. Ea apare fie la nastere, fie la varsta de 18 luni - 3 ani a copilului.

Autismul tipic face parte din tulburarile spectrului autismului (TSA) sau tulburarile pervazive de dezvoltare (PDD) care includ diverse forme de manifestare ale afectiunii: de la autismul sever pana la sindromul Asperger (cei afectati de acest sindrom au limbaj, o inteligenta chiar geniala, dar manifesta deficiente de comunicare si socializare). Celelalte tulburari din spectru sunt: sindromul Rett, tulburarea dezintegrativa a copilariei, PDD-NOS (tulburarea pervaziva de dezvoltare - nespecificata altfel sau autismul atipic) si autismul inalt functional.

Toti copiii cu TSA manifesta deficiente de socializare, de comunicare verbala sau nonverbala si comportamente repetitive si stereotipe. Fiecare dintre aceste simptome se manifesta in grade si prin comportamente diferite la fiecare copil/persoana cu autism.

CUM INVINGEM AUTISMUL

Terapia este singura sansa la o viata independenta.

Cercetarile arata ca pana la 49% din copiii cu autism care fac terapie intensiv ajung sa fie independenti in viata de copil si de adult. Fara terapie nu ar putea invata sa vorbeasca, sa se joace, sa imite, sa se bucure de cei din jur.

Pentru a da rezultate foarte bune, programul terapeutic trebuie inceput cat mai repede dupa aflarea diagnosticului si adaptat fiecarui copil prin: terapie comportamentala aplicata, logopedie, stimulare senzoriala si kinetoterapie.

Costul terapiei este de minim 1.000 euro pe luna si implica 80 de ore de terapie individuala si de grup.

SUSTINEM COPIII CU AUTISM